Nieuws

Otak en Colors@Home in Raalte Plaza

Er is de afgelopen week meer duidelijk geworden over de winkels die zich gaan vestigen in Raalte Plaza. Voor de in juli te openen vestiging Raalte Plaza haalde Akkersdijk twee gerenommeerde namen binnen: Otak meubelen en verfspeciaalzaak Colors@Home

Akkersdijk en zijn rechterhand Wouter Korten hebben hiermee de nieuwbouw aan de Heesweg volledig ingevuld. Otak en Colors@Home krijgen plaats op de bovenverdieping, de begane grond wordt ingenomen door een 'nieuwe' Welkoopwinkel, die nu nog gevestigd is aan het Overijssels Kanaal.

Raalte Plaza wordt momenteel gebouwd naast bouwmarkt Formido en heeft een eigen parkeerkelder. De parkeerkelder telt 56 plaatsen en is vrijwel gereed. De bouwwerkzaamheden boven de garage verlopen voorspoedig.

Otak is een meubelzaak in het middensegment zoals Akkersdijk het noemt. ,,Een beetje in de sfeer van Trendhopper, maar beter.''

Otak krijgt ongeveer duizend vierkante meter ruimte voor meubels, bedden en woon-accessoires. Raalte is de veertiende vestiging in Nederland.

Met de komst van verfspeciaalzaak Colors@Home is Akkersdijk bijzonder verguld, temeer omdat er in Raalte meer kapers op de kust waren. Colors@Home staat bekend als een trendy winkel die zowel verf, binnenzonwering, gordijnstoffen als professionele vloeren voert. Ook worden traditionele verfmerken als Sigma en Sikkens verkocht. Vanuit hoofdkantoor Amersfoort draaien momenteel zestig vestigingen.

De opening van Raalte Plaza is gepland op 14 juli, anderhalve week voor de bouwvak. Akkersdijk en Korten verwachten dat de nieuwe opzet extra werkgelegenheid gaat opleveren voor 12 medewerkers, waarvan 5 fulltime. De werkgelegenheid betreft alleen de nieuwe winkels. Het huidige personeel van Welkoop verhuist mee naar de nieuwe locatie.

Bron: De Stentor