Nieuws

Tips voor kiezen kerstboom

Het is weer tijd om een prachtige kerstboom in huis te halen. Maar het kopen van een goede boom is nog niet eenvoudig. Welkoop Raalte geeft u een aantal tips om u te helpen de juiste keuze te maken. 

1 Een boom die uit de vrieskou komt, moet eerst een dagje op temperatuur komen in de garage. De overgang is anders te groot.

2 Zaag eerst een stukje van de stam van de boom af. Laat hem vervolgens 24 uur in een emmer met water staan. Plaats hem daarna in een stevige standaard, gevuld met water. Blijf hem ook water geven. De boom blijft dan zo goed als nieuw. De boom moet iedere dag een half glas water krijgen. Dat geldt ook voor exemplaren zonder kluit.

4 Zet de boom niet op de tocht. Een openstaande deur zorgt ervoor dat naalden eerder uitvallen.

5 Vloerverwarming is slecht voor de levensduur van bomen. Is uw hele vloer verwarmd? Zet dan een schaaltje met water onder de boom.

6 Bomen met een kluit zijn minder brandbaar dan exemplaren zonder.

7 Heeft u een hekel aan naalduitval? Schud de boom dan bij aanschaf. Als er dan al veel naalden op de grond terecht komen is de kans groot dat hij snel kaal is. Een boom met wortelkluit behoudt langer zijn naalden.

8 Een boom met een wortel kan moeiteloos nog een jaar mee als u hem na de kerst in de tuin zet. Voor mensen die toch voor het gemak van een kunstkerstboom gaan, heeft Welkoop Raalte uiteraard ook voldoende keus. Kunstkerstbomen zijn tegenwoordig bijna niet van echt te onderscheiden en te verkrijgen in vele verschillende soorten en maten. Uiteraard zijn deze van zeer hoge kwaliteit en met 10 jaar garantie!

welkoop kerstboom