Nieuws

Goed voorbereid de winter in, de tuin winterklaar maken

Iedereen herinnert zich de twee strenge winters van 2010. We begonnen 2010 met vorst en sneeuw en we eindigden 2010 met vorst en sneeuw. Nederland was in de ban van de winter. De herfst is een prima moment om in alle rust de voorbereidingen voor de winter te treffen. We laten Twan aan het woord namens Welkoop Raalte. Hij vertelt welke klussen gedaan moeten worden voor de winter invalt.

Het gazon

Het najaar is bij uitstek de tijd om kalk te strooien en een najaarsmeststof toe te passen op het gazon, aldus Twan.  Zolang het gras groeit, moet het gemaaid worden. Na de laatste maaibeurt dienen de grasmaaier en trimmer schoongemaakt te worden en eventueel ter reparatie worden aangeboden bij Welkoop Raalte. Ook kunnen de messen dan meteen geslepen worden.

Het overige tuingereedschap dat niet meer nodig is, kan schoongemaakt worden. Nog een tip van Twan,  meng in een emmer wat zand met plantaardige olie en steek daar een aantal keren het tuingereedschap in. Het zand reinigt het gereedschap en de olie zorgt dat er geen roest wordt gevormd. Loop meteen even de stelen na of ze nog goed vastzitten.

Najaarskleding

Warme, comfortabele kleding mag niet ontbreken als u van het buitenleven houdt. Een extra lang rugpand zorgt voor een warme rug. Zorg altijd voor warme voeten want warme voeten houden het lichaam ook warm volgens Sanne.

Voorjaarsbollen

In de herfst moeten de voorjaarsbollen de grond in. Doe dit voor de vorst intreedt want daarna lukt het niet meer. Strooi de bollen nonchalant neer en plant ze op die plek. Verwilderingsbollen kunnen in de grond blijven, aldus Harrie. Ieder jaar worden het er meer en meer. Gebruik een laag turfstrooisel om de bollen extra te beschermen tegen de naderende vorstperiode.

De buitendieren

Dieren die in de winter buiten blijven, dienen een tochtvrij en warm verblijf te krijgen. Controleer daarom in deze periode alle dierenverblijven op gaten en kieren. Repareer de zaken die niet in orde zijn. De dieren zullen dankbaar zijn.

Seizoenswinkel

Bij Welkoop is het aanbod afgestemd op de verschillende seizoenen. Bij Welkoop Raalte is een ruim assortiment voorhanden voor tuin en huisdier in de meest brede zin van het woord. Daarnaast heeft Welkoop alles op het gebied van voeding en verzorgingsproducten voor erfdieren.

Welkoop Raalte is dé seizoenswinkel waarbij service en deskundigheid hoog in het vaandel staan. Het winkelteam heeft veel ervaring en staat voor al uw tuin- en diervragen klaar, ook in de herfst.